Doprava Doprava ZDARMA na objednávky nad 499 Kč 🇨🇿

Čistá pleť = zdravá a krásná pleť. Ale realita bývá mnohdy úplně jiná. Určitě to znáte. Každodenní ranní shon, který zahrnuje rychlou kávu, základní hygienu, nějaký ten make-up a šup do práce. Mezi tím se ještě vrátíte po zapomenuté klíče.

Po večerním odstranění make-upu a s dobrým pocitem vyčištěné pleti padáte do postele a jediná vaše myšlenka směřuje ke koloběhu následujícího dne.

Vraťme se však k vašemu pocitu. Předpokládáme, že jste si jako většina žen čistila pleť tamponem nebo kartáčkem na obličej spolu s vaší oblíbenou čistící vodou. A správně věříte, že právě korektním čištěním se vyhnete typickým nedokonalostem. Co se však děje v hlubších částech pleti je právě klíčové a tady nám je nápomocný příklad technologie. Jako příklad uvedeme ultrasonickou špachtli, která čistí hloubkově:

Zdroj: INSTAGRAM/@INSIDERBEAUTY

Několik youtuberek také udělalo tento experiment:

Zdroj: Mixed Makeup/Susan Yara youtube kanál: https://www.youtube.com/watch?v=copbG3AMqIg


Co to znamená?

Pleť se může navenek jevit jako čistá, ale ve skutečnosti tomu nemusí být tak. Takto „na oko“ čistá pleť, může vést nejčastěji ke třem nedokonalostem:

1. Černé tečky

Nejčastějším důsledkem nedostatečného čištění jsou černé tečky. Jsou to v podstatě ucpané póry. Usazuje se do nich směs přebytečného kožního mazu, odumřelých buněk a jiných nečistot a bakterií z povrchu pokožky. Kožní maz má za úkol pokožku chránit, ale je-li ho příliš mnoho, všechny nečistoty se na něj doslova lepí. Neplechu mohou provádět i zbytky make-upu, které navzdory odstranění často zůstávají na pokožce. (zdroj)

2. Akné

Může mít mnoho příčin, ale mezi ně patří i zanedbání péče o pleť. V tomto případě je akné tím horší variantou černých teček. V ucpaných pórech vzniká zánět, který doprovází bolest a citlivost při dotyku, otok nebo zarudnutí. Výjimkou není ani přítomnost hnisu.

3. Zarudnutí a podráždění

Složky krémů na opalování, make-upu či jiných kosmetických přípravků mohou kromě ucpávání pórů způsobovat také zarudnutí a podráždění pokožky. Zejména tehdy, pokud je večer neodstraníte. Většina těchto produktů totiž obsahuje chemikálie, které vám za normálních okolností možná nedělají problémy. Ale pokud je na svém obličeji necháte celou noc, můžete se ráno vzbudit s nepříjemným podrážděním a červenými skvrnami.

Jak zabránit těmto nedokonalostem?

Běžné, pravidelné a povrchové čištění jaké zřejmě používáte nyní je částečně dostačující, ideální je však zařadit pečlivější metody. Takové metody jsou garancí hloubkově vyčištěné pleti (bez nečistot v hlubší části pleti než na experimentu výše) a vyhnete se zmíněným problémům. Jaké jsou to metody?

Double Cleansing (dvoufázové čištění)

Čištění pleti

Dnes je velmi oblíbená metoda dvoufázového čištění (double cleansing). Už ve 14. století si ženy v Koreji, Číně a Japonsku čistily pleť rostlinnými oleji a oplachovaly rýžovou vodou. Postup se od té doby příliš nezměnil.

Princip spočívá v rozpuštění make-upu, krému s ochranným faktorem či jiných nečistot pomocí čistícího produktu na bázi oleje. Masírováním se olej dostává i do ucpaných pórů, čímž z nich uvolní vše, co tam nepatří. Toho běžný odličovač obvykle není schopen. Olej spolu s nečistotami, které na sebe navázal opláchněte vlažnou vodou.

Potom následuje čištění na bázi vody. Stejně jako u oleje, i tentokrát je třeba se zaměřit na produkt podle typu pleti. K tomu vám poslouží různé gely nebo pěny. Nakonec tvář opět opláchněte vlažnou vodou a jemně osušte.

Hloubkové čištění pleti

Jistota je kulomet, proto určitě nebude na škodu občas sáhnout i po hloubkovém čištění pleti. I když se může zdát, že veškerý „nepořádek“ vyplavíte olejem, existuje velká pravděpodobnost, že nějaké ty záludné nečistoty přece jen uvízly někde v hloubce. Detailněji jsme povrchové a hloubkové čištění rozebrali zde.

Kdybyste se na svou pleť podívali detailněji pomocí mikroskopu, podobně jako uživatelka jedné sociální sítě, viděli byste i to, co nechcete. Elle zůstala zděšená. Její slova „Nekupujte mikroskop, pokud budete chtít znovu spát“ říkají za vše. (zdroj) Dobrou zprávou je, že kvůli hloubkovému čištění už nemusíte ztrácet čas a peníze v kosmetickém salonu.

V pohodlí domova vám k tomuto účelu skvěle poslouží například ultrasonická špachtle, nebo sonický čistič pleti, který kromě čištění poskytne i masáž. Sonické vlny jsou zárukou dokonalého hloubkového čištění a bonusem je lepší vstřebávání kosmetických přípravků. Navíc vás zbaví nedokonalostí a zabrání jejich návratu.

Ultrasonická špachtle

Teď s DÁRKEM ZDARMA!

Liftingový efekt a viditelné zpružnění pleti

Profesionální ošetření a hloubkové čištění

ZDARMA Vitamín C sérum ke ke ultrasonické špachtli!

Více info

Vyberte měnu