Doprava Doprava ZDARMA na objednávky nad 499 Kč 🇨🇿

Není čištění jako čištění. Na jedné straně máme dobře známou rutinu v podobě odličovače, micelární vody, případně tonika – povrchové čištění. Na druhé straně existuje způsob, jak efektivně zatočit s ucpanými póry – hloubkové, resp. ultrasonické čištění pleti. Jaký je mezi nimi rozdíl?

Povrchové čištění

Významná součást denní péče o pleť. Večerním čištěním se zbavíte nečistot, které se na vaší pleti nasbíraly během celého dne. Samozřejmě nesmí chybět ani odstranění make-upu. Rannímu čištění už však málokdo připisuje důležitost, ale i to by mělo patřit k rutině. Během noci totiž pokožka produkuje kožní maz a pot stejně jako ve dne. Ale stále je řeč o odstranění „nepořádku“ jen z POVRCHU pokožky. Pleť nadále trpí usazeninami ve svém nitru, kam žádný z čistících kosmetických přípravků nepronikne.

Povrchovým čištěním se nezbavíte

  • černých teček
  • akné
  • skvrn

Stejně tak existuje velká pravděpodobnost, že tyto nečistoty v hloubce pokožky brání vstřebávání živin. Ať už používáte krém proti vráskám či hydratační přípravky, pak působí také jen povrchově, což může být důvodem, proč nevidíte výsledky.

To, že povrchové čištění skutečně nemusí být dostačující k čisté pleti, můžete vidět na následujících fotkách, kde byla pleť podrobena hloubkovému čištění pomocí ultrasonické špachtle. Maz a nečistoty byly stále v hlubších částech pleti:

Zdroj: INSTAGRAM/@INSIDERBEAUTY

Zdroj: Mixed Makeup/Susan Yara youtube kanál: https://www.youtube.com/watch?v=copbG3AMqIg


Hloubkové (ultrasonické) čištění

Nedostatečné čištění pleti

Už samotný název napovídá, že se nejedná o běžné čištění, které praktikujete ráno a večer. Povrchové čištění má samozřejmě velký význam, ale právě to hloubkové tvoří základ čisté a zdravé pokožky. Jak jsme zmínili výše, pleť se potřebuje zbavit i nečistot, které se skrývají v hloubce pórů. Jejich následkem bývají černé tečky, akné či zarudlá místa, která vznikají nedostatečným odstraněním krémů a make-upu. Toto jsou zároveň i signály, že svou péči o pleť potřebujete posunout o level výše.

Pro hloubkové čištění vám může skvěle posloužit ultrasonická špachtle. V kosmetických salonech se tento přístroj těší velké oblibě. Pokud byste přišli ke kosmetičce za účelem hloubkového čištění pleti, zcela jistě by použila ultrasonickou špachtli. Díky vysoké frekvenci ultrasonických vln doslova vyžene všechny nečistoty z pórů. Ty většinou povrchovému čištění odolávají, protože běžná čistící kosmetika nepronikne až tak hluboce. O nedostatečném čištění nakonec svědčí i zmíněné nedokonalosti.

Ultrasonická špachtle

  • odstraní nečistoty z pórů
  • pomůže zbavit se černých teček a akné
  • odstraňuje také odumřelé kožní buňky a maz

Po dokonalém vyčištění pokožky se účinné látky z kosmetických přípravků logicky vstřebávají jednodušeji a jejich účinek je tak maximální. Kromě toho se můžete zbavit také vrásek. Ultrasonické vlny totiž nemají jen čistící funkci. Stimulují také tvorbu kolagenu, který je pro zdraví a pružnost pokožky nezbytný. Díky redukci vrásek tak můžeme říci, že ultrasonická špachtle působí také jako lifting.

Ultrasonická špachtle

Teď s DÁRKEM ZDARMA!

Liftingový efekt a viditelné zpružnění pleti

Profesionální ošetření a hloubkové čištění

ZDARMA Vitamín C sérum ke ultrasonické špachtli!

Více info

Vyberte měnu