Doprava Doprava ZDARMA na objednávky nad 499 Kč 🇨🇿

O červeném světle jste mohli slyšet z úst lékaře, kamarádky nebo jste toto slovní spojení zachytili na internetu či sociální síti. Pokud se ptáte, k čemu je dobré červené světlo, jste na správném místě. Tady je 5 nejčastějších důvodů, proč po něm lidé sahají.

Proč červené světlo léčí

Nejprve si ale řekneme, proč je červené světlo schopno toho, o čem jiná světla mohou jen snít. Tajemství se skrývá v jeho vlnové délce, která se pohybuje v rozmezí 620 – 750 nm (nanometrů). Jedná se o delší vlnovou délku než u jiných barev světel a právě kvůli tomu je pro lidské oko viditelné jako červené. Tato vlnová délka mu ale umožňuje také hlubší průnik do těla, čímž se dostává až k buňkám. Ty jeho energii aktivně absorbují, takže se mohou snáze regenerovat. Vyšší level dosahuje infračervené světlo, které má vlnovou délku od 750 nanometrů až do 1 mikrometru. Pochopitelně proniká ještě hlouběji, což má terapeutické účinky na hlubší tkáně a orgány. Pojďme si tedy přiblížit, k čemu je dobré červené světlo z hlediska zdraví a jak jej můžete využívat i v pohodlí domova.

1. Urychluje hojení a zmírňuje bolest

V případě zranění nebo chirurgického zákroku se vždy sejde znát způsoby, jak si pomoci a urychlit rekonvalescenci. K úrazům a operacím neodmyslitelně patří i bolest, které se každý chce také zbavit co nejdříve. Červené světlo podporuje proces dělení buněk, které se množí právě kvůli tomu, aby nahradili poškozenou tkáň. Jelikož dokáže stimulovat i produkci kolagenu a elastinu v kůži, může se dokonce podílet i na snížení viditelnosti jizev, kterým se bez správných prostředků vyhne jen málokdo. Takovým prostředkem je například Red light panel s infračerveným světlem. To je, jak jsme již zmínili, účinnější než červené světlo s kratší vlnovou délkou. Kromě toho, může se používat i doma, a to díky tomu, že je bezpečný.

2. Pomáhá při léčbě chronických onemocnění a posiluje imunitní systém

Při zápase s onemocněními, jako jsou například artritida, lupus nebo cukrovka, se člověk chytá každé brčka. Není divu, protože ve většině případů se jedná o skutečně náročnou léčbu. K čemu je dobré červené světlo tedy mohou zjistit i pacienti s těmito problémy, a to díky tomu, že proniká hluboko do těla a potlačuje zánětlivé procesy. U cukrovkářů může dokonce zvýšit citlivost na inzulín, což potěší zejména lidi s diabetem typu 2. Také zlepšuje cirkulaci krve, což může předejít komplikacím s dolními končetinami. I zde je nejlepším řešením infračervený panel, přičemž se jeho příznivé účinky mohou odrazit i na celkovém zdraví a imunitě.

3. Léčí akné, redukuje vrásky a zlepšuje vzhled pleti

Mezi nejčastější důvody, proč lidé využívají moc červeného světla, patří také eliminace různých dermatologických nedostatků či onemocnění. Podpora tvorby kolagenu, zlepšení cirkulace krve, regulace kožního mazu a protizánětlivé, regenerační a antibakteriální vlastnosti tvoří dokonalou kombinaci. S jeho pomocí se tak můžete zbavit akné, vrásek, ekzémů a dokonce i pigmentových skvrn. Jeho aplikace na pleť může být pohodlnější díky přístrojům, jako např. LED maska ​​či M33 Derma Stick. Ve většině případů stačí klasická vlnová délka, ale pokud se rozhodnete pro silnější účinek, LED maska ​​Royale s infračerveným světlem je k tomu jako stvořená. Samozřejmě, pokud se jedná o dermatitidu kdekoli na těle, pohodlnější cesta vede přes infračervený panel. V každém případě, jednou z odpovědí na otázku, k čemu je dobré červené světlo, je i pozitivní vliv na pokožku, ať už jde o jakýkoli problém.

4. Pomáhá při sportovním výkonu

I sportovci, a to i ti vrcholoví, jsou vybaveni zařízeními, která vyzařují infračervené světlo. Je totiž známo, že regeneruje svalstvo a zmírňuje svalovou únavu. Takto si umí zvýšit výkon i při dalších sportovních aktivitách. Jak jistě víte, ke sportu patří i různá zranění. I tehdy jim terapie červeným světlem dokáže pomoci. Red light panel je tedy doprovází každodenním životem.

5. Eliminuje stres a zlepšuje spánek

V dnešní době, kdy jsou všichni uspěchaní, je kvalitní spánek přímo nedostatkovou komoditou. Vlivem stresu se člověk může špatně vyspat a dostat se tak až do depresivních stavů, což se bez pomoci odborníka zvládá jen stěží. Nemusí to však být deprese, stačí špatná nálada a plnění denních povinností se najednou stává doslova výzvou. Takže k čemu je dobré červené světlo? I na to, abyste se dobře vyspali. Jeho použití těsně před spaním může zlepšit kvalitu spánku. Také dokáže zmírnit deprese a poradí si také s poruchami nálady. K tomuto účelu je nejvhodnější infračervené světlo vyzařující z infračerveného panelu. Relax po náročném dni si ale můžete dopřát také pomocí LED masky.

Vyberte měnu