Doprava Doprava ZDARMA na objednávky nad 499 Kč 🇨🇿

Přechod ročního období nemá vliv je na naši psychiku, ale také na naši pleť. Dny se znovu zkracují, únava padá, je tu podzim plný depresí. A celkový stres se může na pokožce značně podepsat. Pojďme si proto prozradit, jak pečovat o pleť na podzim, aby nám nepřidělávala jen další vrásky na čele. 

Chlad a vítr znovu na scéně 

Po krásném, slunném létě, které nám sice sem tam protkaly bouřky, nastupuje na scénu vítr a chlad. A to jsou ostatně důvody, proč byste měli o svou pleť velmi pečovat. Kromě zmíněných jevů ji mohou potrápit také zimní mrazíky a suchý vzduch. Čili je vaším úkolem ji především hydratovat, posílit a celkově ochránit.  

Navíc tím, že nepodceníte podzimní péči o pleť, se hezky připravíte i na zimu, kdy je pleť zkoušená ještě více. Vytvoříte si už jisté návyky, které následně budete aplikovat už automaticky.  

Vrstvení i v péči o pleť 

Určitě jste slyšeli o tom, že v zimě se vyplatí vrstvit. Zkrátka na sebe oblékáte vícero vrstev, čímž se z vás stává pomyslná cibule. Celkově je vám velmi teplo a v případě, že by vám bylo až horko, sundáte jednu vrstvu, aniž by byl teplotní komfort narušen. A ostatně to samé byste měli praktikovat v péči o pleť.  

Zde však nemusíte svou pleť zahalovat do množství šál nebo šátků, ale stačí, když na ni budete nanášet několik pečujících vrstev. Jednou z nich bude hydratace, druhá bude obsahovat dostatečné množství živin a třetí ji bude chránit. To jsou tři kroky, které vedou ke spokojené pleti i v chladnějším období. 

Nezapomínejte na pitný režim 

Jak pečovat o pleť na podzim? Poskytněte jí vrstvenou pleťovou péči. Tím prvním krokem je zmiňovaná hydratace, které by měla být nejen vnější, ale také vnitřní. Kromě kvalitního pleťového krému dodržujte i pitný režim a nedovolte, aby vaše tělo trpělo. 

Problémem nadcházejícího období je především to, že nebudeme tolik cítit žízeň. V zimě jsme dehydratovaní prakticky neustále, sluníčko nás doslova vysává, ale v zimě se tolik nepotíme, čímž se značně snižuje i pocit žízně a množství vypitých tekutin.  

Naše buňky však potřebují vodu vždycky během roku. A na podzim a v zimě obzvlášť, jelikož je naše pleť a pokožka celkově sužována větrem a chladem.  

Čištění pleti nepodceňujte 

Pleťový krém nanášejte na pokožku několikrát denně, zejména na to nezapomínejte před spaním, kdy je největší pravděpodobnost, že se veškeré složky mastičky hezky vstřebají do pokožky. Před spaním (a také hned po ránu) však nezapomínejte ani na čištění pleti. Vezměte do rukou sonický čistič a dostaňte z hloubky vaší pleti veškeré nečistoty, které se zde nachází. Potřebujete z obličeje všechno „odlepit”, aby mohl skutečně dostatečně a bezproblémově dýchat. 

Čištění pleti se skládá z několika kroků. Tím prvním je řádné odlíčení, kdy dbejte na to, aby odličovací tamponek byl na konci dokonale čistý. Poté přichází na řadu pleťová maska, jejíž živiny pomůže dokonale vstřebat elektronický gua sha, případně sérum na pleť, které se také postará o doplnění potřebných složek. 

SPF ochrana i během podzimu 

Určitě jste už slyšeli o tom, že podzimní sluníčko je mnohdy více nebezpečné než to, které září během léta. A skutečně je to tak. Dělá tedy chybu ten, kdo po překlenu léta do podzimu odhazuje SPF ochranu, která má za cíl chránit pleť před nebezpečným UV zářením. Jen si vzpomeňte na ono vrstvení, o kterém jsme mluvili na začátku našeho návodu: „Jak pečovat o pleť na podzim“. Ochrana – to je oč tu běží.  

Proto na SPF krémy nezapomínejte a dopřávejte ji své pokožce i v chladných podzimních dnech, kdy se možná nezdá, že by slunce mohlo ublížit, ale skutečně je toho schopné. 

Vyberte měnu